2023-07-16
鰂魚涌太古坊附近有間隱蔽嘅日式燒烤店,以雞肉作主打有多款串燒。串燒即叫即燒,串串都好用心去燒,開放式廚房可以邊食邊欣賞。20道菜燒鳥廚師發辦($980)🎏生蠔作前菜先開開胃🎏牛舌:勁爽口juicy🎏雞頸肉:油脂教豐富🎏雞食道:燒到脆脆的,口感偏爽🎏雞翼:燒到金黃色的雞翼,入面有肉汁外面又脆🎏和歌山黑舞茸:唔會燒到好乾,很讚很好食🎏清燉雞湯🎏雞脾內側肉:係一隻雞最嫩滑的地方,一串係4舊的,師傅話已經用左4隻雞了😱🎏京蔥雞肉串: 肉質都係好嫰滑夾埋京蔥食🎏煙燻雞肉海葡萄salad:本身食左9道菜之後有D飽飽地,但跟住食左呢個沙律酸酸地又可以令我地開胃D🎏雞心🎏雞腎邊:有別於我地一邊食到的雞腎,呢個係雞腎既邊,比平時的會比較爽口🎏免治雞肉棒:外層燒到微微金黃同脆脆的再蘸上蛋黃一齊食🎏梅醬紫蘇雞扒:雞扒個皮燒到好脆,雞扒好滑,配上梅醬食酸酸地很開胃🎏重申子:即係青椒,唔係好辣的🎏多春魚:比平時食到既大條同多春D🎏醬油漬鵪鶉蛋🎏燒雞皮:燒到卜卜脆,食落好似薯片咁🎏濃厚雞白湯拉麵配飯團:雞白湯超濃郁, 滿滿骨膠原最後再放入飯團連湯一齊食可以吸哂所以湯既精華🎏雞蛋布甸仲有好多嘅特色雞尾酒同啤酒可以選
20道菜燒鳥廚師發辦($980)
🎏生蠔作前菜先開開胃
🎏牛舌:勁爽口juicy
🎏雞頸肉:油脂教豐富
🎏雞食道:燒到脆脆的,口感偏爽
🎏雞翼:燒到金黃色的雞翼,入面有肉汁外面又脆
🎏和歌山黑舞茸:唔會燒到好乾,很讚很好食
🎏清燉雞湯
🎏京蔥雞肉串: 肉質都係好嫰滑夾埋京蔥食
🎏雞心
🎏免治雞肉棒:外層燒到微微金黃同脆脆的再蘸上蛋黃一齊食
🎏重申子:即係青椒,唔係好辣的
🎏多春魚:比平時食到既大條同多春D
🎏醬油漬鵪鶉蛋
🎏燒雞皮:燒到卜卜脆,食落好似薯片咁
🎏雞蛋布甸
仲有好多嘅特色雞尾酒同啤酒可以選擇,用黎送串燒一流。雞尾酒賣相好靚😍
🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏
IBURI smoke.sumibiyaki.bar (鰂魚涌)
鰂魚涌華蘭路25號柏克大廈地下G01號舖