2019-09-21 225 瀏覽
📍Vici Stage (荃灣) (必收藏)表面係一間普通酒吧,實情係一間超高質fusion 有泰菜食既酒吧,無得彈👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼😍😍😍😍😍😍😍樓上仲可以包場,6-15人可以唱下k,depend on minimum chArge !老闆話可以傾!.仲有定期live band,環境食物質素好好的既有泰菜食既酒吧,唔洗驚酒吧無野食,佢份量都幾多,每一道菜酒都有靚仔老闆親自講解!煮野果個勁靚仔,坐係度睇佢都值回票價😱老實講價位都合理既!我比好高分呀今次!.🔻cocktail Dancing grapes &plum meng”s soup 一個係由巨峰提子調制,唔好酒精既我都覺得好易入口好清新,酒味不太濃$68!佢勁嘅位係另一個唔鍾意飲酒嘅人都覺得佢好好飲🥰另一杯叫孟婆湯,都幾中式,有齊甜酸苦辣嘅味道,味道比較複雜唔識形容,想解千愁都可以一試🤣.🔻青木瓜手撕雞沙律$68(極推)由青木瓜 甘筍 手撕雞配合酸甜秘製醬汁,好清新好好好食,仲好味過泰國既青木瓜沙律.🔻泰式無骨鳳爪$88入面有木耳,蕃茄,辣辣地!好惹味😯.🔻紙包香茅焗鱸魚$128+加配菜一碟(極推)用左西式紙包住條魚去焗,魚入
📍Vici Stage (荃灣) (必收藏)
🔻cocktail

🔻青木瓜手撕雞沙律$68(極推)
🔻泰式無骨鳳爪$88
入面有木耳,蕃茄,辣辣地!好惹味😯
🔻紙包香茅焗鱸魚$128+加配菜一碟(極推)
用左西式紙包住條魚去焗,魚入面放左d泰式香料去一齊焗,保持原汁原味,勁勁鮮甜,好有香茅泰味。配上秘製醬汁,食唔停!條魚勁大條!必叫呀!連配菜都勁新鮮好味,好有誠意!
🔻鮮果青咖喱海鮮$128 勁大份勁抵食!
入邊好多海鮮,配一份米通同薄餅,辣辣地!佢入邊放咗唔同嘅水果,好特別!今次係用無花果,竟然好夾d青咖哩 ,甜甜地辣辣地!

味道:❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️9/10
環境:9/10