2022-06-13
雖然話就話係佐敦,但佐敦站行過去都要10分鐘,懶人可以選擇搭到柯士甸站再行5分鐘過去😏🥩 板燒吉列牛黎到梗係唔可以錯過招牌既「板燒吉列牛」啦!一上檯就感受到店家既誠意,肉片鋪得滿滿一碟,份量一啲都唔欺場🤩👍🏻 店員幫我地準備好石板後,就終於燒得啦❗ 吉列牛既脆皮配合內裡既牛肉簡直令人回味無窮。不過店家用既牛肉肉質較難控制,試過燒唔同時間長短,都係偏韌,如果肉質腍返啲口感會更好。另外炸粉稍硬,冇日本食既咁鬆脆,個人黎講覺得炸皮比較失色。🥩 板燒安格斯牛另外仲試左佢地既「板燒安格斯牛」,估唔到安格斯牛比吉列牛仲好食🤯🤯🤯❗ 可能安格斯牛油脂比例更好,食落非常嫩滑,燒得耐都唔會韌之餘仲好香牛味,相較之下我地更加推薦安格斯牛😋🤟🏻🍚🥚 定食 - 秘之飯素、流心蛋 另外跟餐仲有白飯配上飯素同流心蛋。飯素超好送飯🤯🤯🤯❗ 大家仲可以試下燒埋伴碟既椰菜絲一齊食。一啖牛一啖菜再加一啖飯真係完全停唔到😳😳 我地全程剩係掛住食,唔想同對方講野🤣🤣🤣 而且肉同飯既比例亦非常好,食個陣唔洗就住就住,唔會有食晒牛但仲未食完飯既情況🤗 非常滿足🥰🥰🥰店家仲有另一款招牌「黑松露吉列牛」,可惜今次得兩個人去就試唔晒了
🥩 板燒吉列牛