今日嚟到依間灣仔都有分店嘅越南餐廳 🍴望一望,相比起我食過嘅其他出名越南粉,佢嘅價錢都係偏貴少少嘅!可能始終係喺大商場入邊~當係食埋個裝修😂😂😂!⬆️生牛肉越南粉🌟🌟🌟來越南餐廳梗係要食生牛肉pho 啦🤤我覺得佢嘅生牛肉同我想像中嘅有啲出入!比較厚身🤏🏻有少少似我打邊爐🍲烚到一半嘅感覺😂!不過個湯底係幾清甜嘅,而且粉麵嘅質地都係啱啱好!叫做合格啦!⬆️越式雞肉越南粉🌟🌟🌟🌟呢個反而有驚喜!本身會以為係啲普通米線舖嘅雞肉,即係一片片嗰啲!但係估唔到佢係雞件咁樣上,而且仲要件件都啖啖肉,雞肉仲要好滑好入味添🥰🥰!下次再嚟嘅話會食呢一個!!佢其實仲可以加其他配料,例如牛丸,不過我就驗嗰啲有少少太貴啦!加一份牛丸都要10幾蚊☹️!Overall嚟講都算唔差啦!

⬆️生牛肉越南粉🌟🌟🌟

⬆️越式雞肉越南粉🌟🌟🌟🌟