2022-10-22
越瀧棧地址:粉嶺聯和墟聯和路3-5號富貴樓地舖原來粉嶺都有好食嘅越南菜,而且價錢都係大眾化,今日就等我介紹呢間隱世小店比大家先🤭~生牛肉湯河 🥩🍜$50叫湯河嘅人當然第一啖一定會飲啖湯先~湯底係濃濃牛肉味,好鮮甜,飲得出完全唔係味精味,正。估唔到呢到啲牛肉又多又大大塊🤩,塊塊都好淋,好入味,啖啖都好有咬口,正!而且碗野仲有大量嘅洋蔥,炸蒜及青蔥做配料,CP好高🤗!香茅豬頸肉湯河 🐷🍜 $54河粉份量幾多,湯底好清甜有陣陣嘅蘿蔔香味😇,而且豬頸肉份量都幾多下,肉質彈牙,又入味,正!越式春卷三條 🥢$22熱辣辣即叫即炸嘅春卷炸粉係薄薄地,炸到外脆內軟,就算擺耐咗都仲好有脆口😛,正!泰式串燒 (豬/牛/雞) 🍢$15/串樣樣串燒都好淋好入味,串燒非常厚肉,帶有少少油香和口感,好惹味,好食到對絕會encore😋😚!正!珍多冰$10🥤(跟餐)必點之一足料,椰子味香濃而且唔會太甜😚#nicefoodie粉嶺----------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger
地址:粉嶺聯和墟聯和路3-5號富貴樓地舖
生牛肉湯河 🥩🍜$50
香茅豬頸肉湯河 🐷🍜 $54
越式春卷三條 🥢$22
泰式串燒 (豬/牛/雞) 🍢$15/串
珍多冰$10🥤(跟餐)
----------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #foodporn #delicious #lunch #hk #香港 #香港美食 #美食 #粉嶺美食 #打卡 #粉嶺 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #北越 #牛肉粉