2023-02-26
比呢間Cafe前排推出嘅抹茶祭Set吸引咗,飲品同甜品都係抹茶!抹茶控一定要襯2月完之前嚟試下啦!Cafe以Capming為主題,好多露營相嘅裝飾,窗邊仲有幾靚嘅打卡位-小帳篷(可以碌去最後一張相),要除鞋先可以坐上去枱楷,間中有陽光照入嚟都幾有feel~ 問咗侍應原來要打電話訂位先可以訂到窗邊位置,我哋用Openrice訂位就無得指定座位lu~•🥢 抹茶祭三品 $248抹茶Set可以揀三品/四品,包咗窩夫同2杯飲品,但三品嘅話就要芝士蛋糕/ Tiramisu 2選1,全部都係抹茶味!我哋揀咗三品跟芝士蛋糕~窩夫有好多配料,超豐富!總共有4件窩夫,上面鋪咗啲藍莓同士多啤梨,窩夫嘅抹茶味帶少少回甘,唔會好甜,可以自己再淋上糖漿,旁邊仲有Cream、抹茶雪糕、紅豆同抹茶&黃豆粉蕨餅,抹茶雪糕溶得有啲快,但抹茶味超濃(會想encore!!)🤩 黃豆粉蕨餅就太甜,唔太啱口味~🫣抹茶芝士蛋糕嘅抹茶味比窩夫濃郁好多,茶味可以平衡返芝士蛋糕嘅厚重感同膩~ 不過芝士蛋糕嘅口感略嫌有少少唔夠軟滑細膩😛🤏🏼 都值得一試嘅~而飲品係限咗係招牌小山園(抹茶特飲)同宇治抹茶玫瑰拿鐵,招牌小山園係凍嘅抹茶鮮奶加紅
🥢 抹茶祭三品 $248
而飲品係限咗係招牌小山園(抹茶特飲)同宇治抹茶玫瑰拿鐵,招牌小山園係凍嘅抹茶鮮奶加紅豆粒,唔算好特別,而且個抹茶味亦都唔夠濃,仲有啲比鮮奶搶咗味~宇治抹茶玫瑰拿鐵我哋就走咗嘅玫瑰糖漿,所以會係抹茶拿鐵,但抹茶味都可以再濃啲啲~
🥢 自家製安格斯手打牛堡 配薯條 $138
漢堡扒有啲細塊,因為個包明顯地大過塊扒,要專登揭開先影到塊扒...
薯條撈咗啲香辣粉,輕微辣味都幾香口,加上啲薯條唔係空心薯條,炸得香脆乾身,食到最後都無變腍,滿足!👍🏼