要我修改好難,原來你地有政治審查架,我以後都唔黎拉.....同老婆從屋企坐成個鐘頭車出到來,想去金巴利大廈地下A號舖的 “烏骨雞拉麵 龍”,點知食完返到屋企先知去錯左 “Agura東京ラーメン” !anyway, 今日星期日下午一點半,到了“Agura東京ラーメン”,見間鋪咁細,就問waitress我能否點一碗同老婆share,個妹妹仔話可以。我就走到最入個位一坐底,唔夠一秒妹妹仔就問我朋友到未?大姐,我老婆有左行得慢係店外睇緊menu呀!(不到5秒老婆已進來坐下)睇menu見每款麵差不多,問有乜分別,妹妹仔回答了,但我唔知佢講乜!之後自己發現menu圖片有張相係多左塊义燒,再問有乜分別,妹妹仔答:"醬油鹽味"。我再次唔知佢講乜,自己看字,但menu印刷模糊。再問有乜分別,妹妹仔答:"醬油鹽味"啊!原來一款係醬油味、另一款係鹽味!頂,唔知而家D人係咪講多兩個字都嫌辛苦呢!!我點了碗88蚊醬油义燒拉麵,食完,好無特別,只得一個字:咸!同老婆傾下計,分享下意見唔夠2秒,妹妹仔又走埋黎要我埋單用口"up"108蚊,仲要叫我出去俾錢,妖,我坐多30秒都唔得咩!大姐,你逼我埋單都唔該你俾張單黎睇
同老婆傾下計,分享下意見唔夠2秒,妹妹仔又走埋黎要我埋單用口"up"108蚊,仲要叫我出去俾錢,妖,我坐多30秒都唔得咩!大姐,你逼我埋單都唔該你俾張單黎睇下先拉!!單都無就話108蚊....
唉,我都無問呢108蚊何來,快快趣比完錢走人,發誓今生來世以後也不光顧此店!!
(走時呀妹妹仔又叫旁邊D客人埋單la)
題外話/補充資料: 返到屋企,第一時間註冊open rice,就是為了打這食評 (sorry 沒照片提供,請參考其它食家照片)
2013-08-11
  • none