2017-12-31
今日約左幾個朋友去中環食lunch大家都想揀個舒服既環境一邊食野一邊閒聊 所以最後選擇左一間裝修華麗既樓上餐廳 呢間餐廳下午係食越南菜 夜晚就係食西餐❤ 我哋揀咗越式水咖哩牛坑腩碟頭碎米飯 速效宿醉劑(生安格斯牛肉金邊粉)同越式扎肉撈檬 個人偏向愛好越式水咖喱牛坑腩碟頭碎米飯 牛坑腩肉質鬆軟一d都唔硬比起一般牛腩更勝一籌 配合濃濃嘅咖喱汁 味道充足又唔會太辣 送白飯一流👍🏻👍🏻速效宿醉劑係生牛肉比熱湯浸熟再食 所以唔會太熟或太淋 口感岩岩好 湯底唔算太濃但清清地都唔錯😋😋而越式扎肉撈檬對個人來說味道不過不失 因為個人還是比較偏好湯麵和飯😉特色飲品係加左蛋嘅梳打 甜甜地幾好飲 飲落有少少奶味 味道好特別👍🏻👍🏻總括而言呢間餐廳唔止環境舒適 而且最深刻嘅係牆上掛左蒙羅麗莎嘅惡搞圖 令依個華麗優雅嘅環境入面增添一番趣味😍😍
比起一般牛腩更勝一籌 配合濃濃嘅咖喱汁