2019-05-15 2011 瀏覽
呢間小店,其實我早喺1年幾前已經幫襯過一次,果時落住雨是但搵間米線食,就入左去。食完發現啲麵又足料又好食,但係鋪頭竟然係無乜人。同店員姨姨傾計,佢話老闆係喺重慶果邊學古法做麵,係跟足晒果邊啲方法,配方黎做,希望大展拳腳,但開業生意麻麻,老闆都打算結業。臨走前我仲同姨姨講,其實openrice有9個好評無負評,香港人係鐘意你地既味道架。估唔到1年幾後,佢地仲做緊,生意仲比以前好。內在環境好舒適,整潔。美食種類衆多,為大家一一介紹。麻辣牛腩大腸麵,麵質好彈牙,湯底好濃帶麻,中意食辣會覺得好正。牛腩冧中帶咬勁,大腸忟得夠冧,餸夠晒足料抵食。麻辣狂牛麵係另一款主打,我大食加左響鈴同雲耳。狂牛麵有牛展牛肉牛根牛腩等,又係足料之作,響鈴雲耳亦見新鮮。口水雞亦不得不食。雞香嫩,麻辣香加上蔥花,雞皮滑,口感味道一流又濃味,送飯較好。海哲好食,新鮮彈牙。本身冇味既海哲配上麻辣,令人食指大動。口感味道配合唔錯。哈哈,食到呢度真係好飽。我地係叫多左,因為估唔到水餃入面咁足料。冬菇雞肉餃,好濃香菇味,肉汁夠多。加上少量麻辣,唔會太搶餃既味道,又增加刺激感。其實我地都怕辣架,叫左少辣,個咀都變孖潤腸。隨左叫左豆

內在環境好舒適,整潔。
美食種類衆多,為大家一一介紹。
其實我地都怕辣架,叫左少辣,個咀都變孖潤腸。隨左叫左豆漿,仲食埋呢碗必食四川冰粉。超級好味之餘又解辣,口感比啫哩更綿,涼透心。

好期望小店有更多人認識。

• 四川冰粉
  • 口水雞