2024-08-12 898 瀏覽
夜晚天氣仲係好熱,想搵啲泰國嘢食下,上openrice search到呢間好多好評,所以就去試吓!入到去啲待應大多數係泰國人,感覺良好。最想推介呢條香芒鱸魚沙律,平時係泰國餐廳食鱸魚通常都係鹽燒或者明爐,第一次見用來做沙律。佢所謂嘅沙律係將條鱸魚起骨,煎炸咗,再係上面加啲香芒沙律,沙律入面仲有木瓜、腰果等等,個醬汁酸酸地,都幾開胃。最鐘意佢起咗骨,食得夠方便。呢條魚好大條,都係$158。叫咗一個海鮮,就叫個肉,揀咗6串沙嗲串燒 ,$88,可以自己拼搭,我地要咗豬、牛、雞各2串,,幾有燒烤香味。最後叫咗個蝦頭油鮮蝦炒飯,$88,飯食落去無食到蝦嘅香味,有啲淡,另外比較多三色粒,我個人對三色豆麻麻。