2023-04-04
我們終於發掘咗一間好食牛腩面店,在元朗嘅富興潮州粉麵,我地食到啖啖都係好味嘅魚皮鮫麵同牛三寶,真係食唔停口!魚皮鮫麵麵條彈牙,再加上鮮美嘅魚皮鮫魚肉糜同埋紫菜,仲可以加埋炸魚皮,真係一啖啖都係鮮香脆口!而牛三寶就更加驚喜,只係$58就有牛筋、牛肚、牛腩,份量超大,而加埋紫菜更能提升味道。牛筋腍滑有嚼勁,牛肚爽脆,牛腩滑嫩,一啖啖都係牛味十足!最後,仲有蠔油菜心同豆漿,蠔油菜心煮得剛好,甜甜咸咸好開胃,心豆漿滑滑地,口感綿密,真係食完要再encore!如果你都係牛腩麵控,真係要黎嚟一試啦!富興潮州粉麵 (元朗)元朗又新街33號怡豐大廈地下9號舖#富興潮州粉麵 #魚皮鮫麵 #牛三寶 #炸魚皮 #蠔油菜心 #豆漿 #元朗美食 #香港小食 #食評 #美食愛好者 #香港飲食 #美食推薦 #美食分享 #美食探險 #美食日記 #香港美食 #元朗餐廳 #推介 #好吃必試 #美食發掘
如果你都係牛腩麵控,真係要黎嚟一試啦!
富興潮州粉麵 (元朗)
元朗又新街33號怡豐大廈地下9號舖