2021-08-10
今日行完旺角,過咗嚟油麻地呢間特色餐廳食個dinner😚 呢間係以阿仙奴足球為主題嘅餐廳⚽️ 雖然我唔係球迷,但條佬就幾有興趣過嚟食!條佬一見到餐廳內嘅環境已經心心眼😍 地板模仿咗球場草地,牆上同窗邊掛咗一件件簽名球衣,每件都具收藏價值👏🏻 店主咁樂意放喺店內分享,真係好慷慨!今次揀咗個set dinner,有主菜配沙律、湯、蒜香牛油法包同飲品,轉特飲就要加錢!價錢相當抵食😎❤️ 炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁 $188分量好豐富,有三大條連骨嘅牛肋排!配菜有松露薯蓉、蕃茄同羽衣甘藍💁🏻♀️ 牛肋排燒得啱啱好,入口多汁,唔會太乾柴或過熟!食落牛味都幾濃㗎~🐂 配埋個蜜糖燒肉汁加咗唔少分,香甜味與牛肋排互相交織,幾惹味!❤️ 香草燒法國原隻春雞 $178見到Menu有燒春雞,身為燒雞控嘅我點可以唔叫🙊 隻燒春雞都幾大隻,兩個人share啱啱好🙆🏻♀️ 燒春雞燒到皮脆肉嫩,受熱均勻,肉質唔嚡,肉汁豐盛!皮下有少量脂肪,份外滋味🤤 味道亦都醃得好均勻,唔會話有啲部份特別淡味。配菜同樣有松露薯蓉、蕃茄同羽衣甘藍,索哂燒雞嘅精華,好正!😍 必食之選👏🏻❤️ 法式焦糖燉蛋 $40.8 (跟餐六折後)造型
❤️ 炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁 $188 分量好豐富,有三大條連骨嘅牛肋排!配菜有松露薯蓉、蕃茄同羽衣甘藍💁🏻♀️ 牛肋排燒得啱啱好,入口多汁,唔會太乾柴或過熟!食落牛味都幾濃㗎~🐂 配埋個蜜糖燒肉汁加咗唔少分,香甜味與牛肋排互相交織,幾惹味!
❤️ 香草燒法國原隻春雞 $178 見到Menu有燒春雞,身為燒雞控嘅我點可以唔叫🙊 隻燒春雞都幾大隻,兩個人share啱啱好🙆🏻♀️ 燒春雞燒到皮脆肉嫩,受熱均勻,肉質唔嚡,肉汁豐盛!皮下有少量脂肪,份外滋味🤤 味道亦都醃得好均勻,唔會話有啲部份特別淡味。配菜同樣有松露薯蓉、蕃茄同羽衣甘藍,索哂燒雞嘅精華,好正!😍 必食之選👏🏻
❤️ 法式焦糖燉蛋 $40.8 (跟餐六折後) 造型好特別,用個透明雞蛋裝住Crème Brûlée🥚 佢哋係即叫即燒,所以面頭嗰層焦糖keep到係脆,肉眼可以見到有一粒粒雲喱拿籽,淺嚐一口散發出淡淡雲喱拿味,口感滑溜!
隔離嘅拿破崙香脆鬆化,生果新鮮,酸甜味配合埋吉士嘅奶香,好滿足💕
❤️ 朱古力三重奏心太軟 $46.8 (跟餐六折後) 呢個真係必叫❣️ 面頭有片薄薄嘅朱古力,一切落去入面啲朱古力即刻湧出嚟😳 朱古力漿暖暖地要趁熱食,心太軟黑朱古力味道香醇濃厚🤏 唔洗一分鐘已經清哂成碟😂
❤️ 特飲 呢兩款特飲係店主推介,個漸變好夢幻😍 影相好靚👏🏻 兩杯都係用蜜糖青檸做底,紫色嗰杯係蝶豆花特飲,飲到薰衣草嘅香氣;另一杯係蜜桃洛神花特飲(兵工廠),酸酸甜甜,夏天飲最啱! 😚 記得要撈勻先飲!
❤️ 沙律& 南瓜湯& 蒜香牛油法包 佢哋係用有蓋嘅玻璃樽裝住啲沙律去保持温度,幾特別😮 沙律菜新鮮爽脆,入面有一粒粒嘅乳酪爆珠💥 增加咗咬口!沙律配上酸酸甜甜嘅黑醋汁幾開胃😙 餐湯係南瓜湯,食到好多南瓜蓉,幾足料👀 蒜香牛油法包一上枱熱辣辣,散發陣陣蒜蓉味,表面焗到香脆,蒜味好重啱哂我❣️
餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
餐廳正正就喺油麻地鬧市地段,有時同朋友約食飯要揾個中間點,呢間都係唔錯嘅選擇!價錢親民,食物質素唔錯!如果你係阿仙奴迷嘅話,更加要過嚟潮聖啦😏
補返Menu先👇🏻