2024-03-23 52 瀏覽
Na thai幾有風味,價錢唔貴,某些時段仲用緊優惠,幾抵食wo泰式牛肉沙律味道鮮美得嚟,仲有啲辣辣嘅感覺。牛肉軟嫩多汁,撈埋泰式醬汁,啱啱好開胃。沙律裡面仲有啲青木瓜、洋蔥同花生,增加咗口感同層次感。而且賣相亦都好靚,色彩豐富,好吸引人食慾。泰式海南雞半隻,呢個泰式海南雞,真係好正啊!佢嘅味道香濃,鹹度剛剛好,唔會太淡亦唔會太重口。雞肉肥美多汁,好滑嫩,一啖入口即化。佢同傳統海南雞有啲唔同,泰式風味嘅醬汁更加香辣,加咗啲唔同嘅香草同香料,令味道更加豐富。賣相亦都好靚,金黃色嘅雞皮亮晶晶,好吸引人。香茅蝦炒粉絲,呢個香茅蝦炒粉絲,真係一道令人食指大動嘅菜式。粉絲炒得香口,蝦仁鮮甜彈牙,同埋加咗香茅同其他香料,令味道更加濃郁。食落去有種清新嘅感覺,好開胃。賣相方面,粉絲同蝦仁攪拌得均勻,色澤鮮亮,擺盤整齊,好吸引人食慾。