2021-12-07
跑馬地馬場新開左一間喫茶店 - 競 ,裏面環境超正!首先門口一入到去已經見到超多日本擺設同日本玩意,感覺懷舊又可以影相打卡~而且仲設有露台位,露台位可以直接睇到成個馬場草地同埋終點線,非常有特色! 裏面坐位都係比較鬆動闊落舒適,仲可以聽到即時馬評同埋睇到好多個唔同嘅屏幕分享即時賽馬情況。 環境就夠晒舒服,食物價錢都相對合理, $350一個豐富嘅套餐就已經可以坐足全晚,平時去食個西餐都要啦🤣 章魚燒有酸薑、海苔、照燒汁、鰻魚乾,材料豐富做小食一流! 味增南瓜湯質感比較濃,味道較為香甜。 鐵板煎雞胸肉有馬鈴薯條、本菇汁、季節の野菜,估唔到都比想像中滑,有健康感,加上裏面有薯條,又可以邪惡一下。 甜點抹茶芭菲有日本紅豆、抹茶啫喱、丸子,好鍾意佢表面抹茶雪糕好香,而且旁邊有啲一粒粒口感香脆,加上煙韌丸子,配埋底部抹茶啫喱,大滿足! 最緊要都係個環境坐得舒適,裏面氣氛好relax,chill翻晚真係唔錯嘅選擇!
章魚燒有酸薑、海苔、照燒汁、鰻魚乾,材料豐富做小食一流!
味增南瓜湯質感比較濃,味道較為香甜。