2023-06-28 113 瀏覽
晚上放工同老公揾食,見openrice呢間西餐廳多好評。決定book位試試。來到餐廳見有兩個侍應,但無人主動過來帶位,唯有自行坐。點餐時叫極無人侍應過來,餐廳內只有幾枱客,服務員收拾枱面都不來serve我,唯有自己行埋cashier 落單。叫了2人dinner set, 前菜餐湯凍飲都快上,食完即時清枱,可惜main course只上一份,同老公慢慢傾計兩人食完意粉後,都未見肉眼扒的踪影,吹左兩次。食完意粉半小時過去了,結果是食住甜品繼續等埋件肉眼扒,快快手解決埋單走人。計埋等扒的大半小時。我哋用餐時間是1個多小時。食物很一般,不過不失,可惜收這價錢得呢個服務,極大落差不成正比。建議侍應加強服務水平,這對提升餐廳晚上的營業額有幫助。是我的要求高了點嗎?結論是:來一次已足夠。

是我的要求高了點嗎?
結論是:來一次已足夠。
2023-06-28
30 分鐘 (堂食)