2018-06-12 237 瀏覽
OT完夜晚9點幾2個同事一齊落左大圍試下616啦,係太和開果陣有留意過下但一直未幫襯到。坐低左,樓面好似話夜晚過左幾點就打折,大家都無理咁多,因為肚餓快快手order左湯底、6、7碟牛肉、牛根、牛丸、響鈴、一份小吃、娃娃菜、羅白、牛肉餃同酸梅湯先。落單既時候發現呢到既選擇真係好少,期待住少選擇應該質素高😂對味精添味劑比較敏感既我,呢個湯底算幾重手,會一直好想飲野。飲品:酸梅湯一壷好似$38,好平但味道一般,合成既味道😅菊花果款正常👌🏻小吃:印象唔深,應該正常響鈴:唔係即炸,而且好似放到幾唔脆身牛丸:雖然價錢平、份量多粒...但我寧願份少d質素高返d😅牛肉餃:入面係山竹牛肉d fd, 味粉落得重,普通重點牛肉:雖然單價好似幫襯牛角咁,單價唔貴,但質素上就差少少啦(可能係我地唔識簡6款肉入面有1、2款都過得去,但就無平時出火鍋店食牛肉既果種滿足)。味道上口感上我地覺得普普通通咁啦最後埋單七百蚊有找既,但同事講笑話食連鎖日式火鍋放題可能仲滿足,價錢又差唔多😅😅😅

小吃:印象唔深,應該正常

響鈴:唔係即炸,而且好似放到幾唔脆身

牛丸:雖然價錢平、份量多粒...但我寧願份少d質素高返d😅

牛肉餃:入面係山竹牛肉d fd, 味粉落得重,普通