友利 x 勿當奴相信香港人都唔陌生。餐廳佈置住搞鬼麥當勞肥叔叔插畫,其實係以老細本人做寫照。以香港本地菜crossover西餐打響名堂。仲有我最愛MCD 嘅期間限定將軍漢堡,呢度365日都有得食! 對上一次食都好幾個月前。我最愛嘅玫瑰露肥叉 仍然健在,但係燉湯套餐似乎已經壽終正寢。換嚟嘅,竟然係:入秋補身最愛,食完會慶烚烚嘅炆羊腩! 好過份,竟然拎我最愛嘅羊腩嚟玩! 但又抵受唔住誘惑叫咗個《基本發腐乳炆羊架 套餐$238 2個主食連嘢飲》嚟試下😣 禾打媽也! 這是什麼好東西!羊架真係畀啲腐乳炆到入曬味,打完卡之後就算見到啲肥膏稍為凝固,但都入口即溶,唔影響口感。淋埋腐乳汁,點解可以諗到咁樣食!!冬菇馬蹄配菜,完全就係羊腩煲入面不出嚟嗰啲味,竟然仲crossover特濃牛油薯蓉,點解個配搭可以咁無違和感! 《 香煎封門柳及吉列炸蝦配日式燒肉汁》望落好乾但食落好juicy。牛肉味好濃,配埋燒汁好味。吉列炸蝦有驚喜,唔係普通雪藏炸蝦,炸皮有調過味。同樣配有特濃牛油薯蓉,成碟都極邪惡😣 食完 女子 月巴 口牙牙牙牙