2017-11-24
位於中環豐盛創建大廈地下的溢溢掂,香港味道,主打港式地道車仔麵,價錢合理而且份量大大份。中午有唔少上班族同埋OL過嚟輕鬆下,小店只有一排立食位,所以大部份人都係外賣返OFFICE食。雖然係主打車仔麵但係如果覺得唔夠飽仲有各款滷肉飯或燒味飯可以選擇。大碗什錦麵48蚊有8個餸真係好抵!不過驚食唔曬所以最後只係叫佐任選三餸麵都只係36蚊。麵底揀佐米粉,湯底要小辣,三餸揀佐雞中翼、牛丸同埋黃金魚餅,再叫佐份小食拼盤試下。唔洗五分鍾美食已經出現係眼前,即刻試下先!!首先湯底唔會話好辣有啲似沙茶醬味道,幾開胃,米粉較為幼身質素唔錯而且仲有唔少芽菜,口感爽口!!最推介係黃金魚餅,大大塊既魚餅咬落好彈牙,而且好重魚味一啲都唔偷工減料,抵讚!!👍🏻試埋個惹味小食拼盤先,分別有炸魚肉燒賣、海鮮豆腐同埋腐皮魚卷,燒賣炸得岩岩好而且魚肉味濃,脆口美味,腐皮魚卷外脆內軟,口感一流帶有濃濃魚鮮味,必食推介!食完炸物可以飲返枝健康飲品,加8蚊就飲到啦我就叫佐枝杞子六花茶,五花茶就飲得多,六花茶真係第一次,飲落唔錯唔會好甜,甘甘甜甜,清熱解毒之選!最後不得不讚係小店堅持外賣一定會分湯,要知道食麵唔分湯,行到返公司,啲
主打港式地道車仔麵,價錢合理而且份量大大份。
中午有唔少上班族同埋OL過嚟輕鬆下,
小店只有一排立食位,所以大部份人都係外賣返OFFICE食。
大碗什錦麵48蚊有8個餸真係好抵!
不過驚食唔曬所以最後只係叫佐任選三餸麵都只係36蚊。
唔洗五分鍾美食已經出現係眼前,即刻試下先!!
首先湯底唔會話好辣有啲似沙茶醬味道,幾開胃,
米粉較為幼身質素唔錯而且仲有唔少芽菜,口感爽口!!
最推介係黃金魚餅,大大塊既魚餅咬落好彈牙,
而且好重魚味一啲都唔偷工減料,抵讚!!👍🏻
食完炸物可以飲返枝健康飲品,加8蚊就飲到啦
我就叫佐枝杞子六花茶,五花茶就飲得多,六
花茶真係第一次,飲落唔錯唔會好甜,甘甘甜甜,清熱解毒之選!
最後不得不讚係小店堅持外賣一定會分湯,要知道食麵唔分湯,
行到返公司,啲麵已經吸乾哂啲湯,依度唔洗加錢都會自動你分湯!讚
附近返工或者經過中環嘅你,絕對要嚟地道小店試下❤❤