2015-09-25 2367 瀏覽
今次應該係第五次幫襯,每逢有朋友入荃灣約我食飯,都會首選呢間,而且指定坐樓下壽司枱位,貪佢樓底高有落地玻璃,陽光曬入嚟真係好舒服。另一特點佢位於車房街之中,望出玻璃門外前景有餐廳種的花草,後景有隻車房狗輕輕的走過,畫面實為有趣。之前做緊化療唔食得魚生住,餓咗好耐,難得Dolce Vita的俊男主持尊登入荃灣約我食lunch, 當然要食得Dolce啲啦。 今次試火炙魚生Don午市定食($98), 定食包前菜、沙律、蒸蛋同麵豉湯。坐壽司枱一邊欣賞師傅用火槍輕炙新鮮厚切的魚生,一邊呼吸着那淡淡的焦香味,令人食欲大增。火炙魚生飯有三件厚切Toro, 兩件三文魚,火炙程度剛剛好,厚切處理令食客可同時生熟兩種口感。另外我推介嘅仲有切角魚生飯定食($79),材料非常豐富。另外lunch不設加一,平靚正,工作中recharge一流

火炙魚生飯午市定食

另外我推介嘅仲有切角魚生飯定食($79),材料非常豐富。

另外lunch不設加一,平靚正,工作中recharge一流
2015-09-24
火炙魚生飯午市定食