2016-03-20
其實之前成日經過美麗華商場都看到這間CAFÉ, 因為這是意大利車品牌FIAT的香港餐廳, 一直都想去影相同食, 因為無論個招牌定門口部車就已經很吸人眼球了, 今日諗住同好友去長洲行下, 之前就來吃個BRUNCH先!!看到招牌就覺得顏色配搭同設計都好型, 一貫該車的風格, 門口還放了一部一比一的該牌子 FIAT 500c系列的1400cc黃色車一部, 勁SHARP, 好有衝動入去坐, 但應該只作觀賞之用, 雖然我唔係駕車人, 但見到都好開心!! 裡邊多為開放式設計, 而近門口的位置就有個吧枱及座位, 感覺似外國的酒吧設計, 左邊牆身有路線圖作點綴, 走廊位置有部型格單車, 還有一部開蓬的500c模型車仔, 側邊有很多品牌的展覽及MINI CAR模型, 衫及實用品可以給客人購買, 真係集食、看、買多樣要求!!! 入邊其實環境都幾大, 走廊位置有紅黑色的卡位, 感覺好似坐係車裡邊咁, 側邊牆身也不浪費, 也是作展出產品及介紹之用, 真係要睇好耐, 兩個人不能吃太多, 就點幾款想吃的吧!!Cold Mountain冰峰 ($45)~~~先來飲品, 朋友的~~有點柚子味的沙冰感覺, 幾清涼, 味
Cold Mountain & Shirley Temple
Shirley Temple莎莉教堂 ($45)~~~這個顏色都幾靚, 有點葡萄混梅子的味道, 少少酸甜, 幾開胃蠻不錯……
炸薯條配他他汁
巴馬火腿配賓力迪蛋鬆餅
黑松露野菌忌廉汁手搓粉
蘋果烤酥配雪糕
(雖然價錢好似貴了少少, 不過我地食左好多野, 三個人食都夠啊, 下次叫多點朋友來吃吃吃~~)