2020-07-10
前身都係泰式料理,近排見佢地轉咗新menu,上一次已經覺得呢間不錯🤤所以再度一試首先,我地見menu十分推介呢個泰國地表最強嘅泰汁燒黑豚腩肉丼 $72自己本身就唔太鍾意食豬🐷而且仲要係腩肉😒咁肥,但朋友十分鍾情呢個丼,所以我就試下啦🤭哇‼️我覺得呢個真係有驚喜😍表面應該係青木瓜絲,酸酸甜甜,十分開胃,同個飯十分夾,食得太多肉都唔會太濟呢個燒黑豚肉,係一d我唔鍾意嘅豬味都冇,佢燒得十分香,邊邊有少少焦🤏燒汁都係有少少酸甜味道,配飯一係一流🤤而且佢腩肉部位又唔係真係咁多肥肉,少少反而仲好口感😆肉下面仲有一隻温泉蛋♨️肉份量都挺多👍🏻第二個: 冬蔭功澳洲穀飼牛肉牛肉份量係超級多🥰滿滿一碗,而且肥瘦適中呢個叫咗金邊粉,麵身較幼湯底唔算太濃冬蔭功味,味道適中,有少少菇類係湯底其中一個我覺得幾抵食係佢可以一個飯/麵,最多可以用優惠價加2個小食泰皇單骨雞翼 $15,大約有6件,香茅雞翼🤤十分惹味芝士蘑菇雞翼 $26入面都充滿幾多🧀🧀🤤金雀蝦球 $26除咗🦐,仲有少少粟米🌽增加口感,岀面十分脆口呢個一次過滿足曬3個願望😆春卷、雞卷、魚餅$13性價比十分高,食咁多野,除番都係每人$100,晚餐嚟講十分豐富
哇‼️我覺得呢個真係有驚喜😍
肉份量都挺多👍🏻
第二個: 冬蔭功澳洲穀飼牛肉
牛肉份量係超級多🥰滿滿一碗,而且肥瘦適中
呢個叫咗金邊粉,麵身較幼
湯底唔算太濃冬蔭功味,味道適中,有少少菇類係湯底
泰皇單骨雞翼 $15,大約有6件,香茅雞翼🤤十分惹味
芝士蘑菇雞翼 $26
入面都充滿幾多🧀🧀🤤
金雀蝦球 $26
除咗🦐,仲有少少粟米🌽增加口感,岀面十分脆口
呢個一次過滿足曬3個願望😆
春卷、雞卷、魚餅