2021-01-20
星期日去灣仔食下午茶,望到餐廳坐滿囇人,以為冇位要等,但原來入面好大好大,好多位。咁我地就叫左兩個下午茶餐。極鍾意食多士嘅我緊係叫返個多士先,同埋叫左個吞拿魚烚蛋多士,配兩杯凍奶茶。芝士火腿西多士($37)好厚嘅西多士,我諗都有4cm厚,入面有火腿同埋芝士,呢個西多炸到金黃色,岩岩炸上黎,而且好有蛋味,芝士仲要溶溶地,連埋火腿趁熱食,真係好好食!上面舊牛油都大舊,配埋糖漿一流!下次可以試下。吞拿魚烚蛋多士($27)唔想食咁heavy又想食啲野,吞拿魚烚蛋多士最好不過。麵包烘到脆卜卜,上面放上吞拿魚同烚蛋,烚蛋都係凍嘅,不過都係夾嘅。做早餐或者下午茶都ok!呢兩個做下午茶止下口真係岩岩好,份量唔太多,又唔太heavy,食完夜晚仲食得落,埋單都只係$70,好抵。
芝士火腿西多士($37)
火腿芝士西多士
吞拿魚烚蛋多士($27)
吞拿魚烚蛋多士