2018-03-27
作為一個土生土長既南區人,我真係好中意南區既清淨,可能我住個頭真係一個住宅區,就算有左地鐵都無乜好開發😂😂😂 岩岩過去既星期日就去左黃竹坑,雖然仲係工廠區 不過已經愈來愈多餐廳選擇。-餐廳環境好,係假日 人都唔會好多,坐得舒服,上菜速度亦好合理-1️⃣) 至尊越南河 💲9️⃣3️⃣湯底清鮮,份量亦夠大,所有既配菜就會齊晒既,有牛柏葉、牛𦟌、牛肉丸、扎肉、牛肉同牛腩都有😬😬😬 非常滿足🤩🤩🤩-2️⃣) 冰山燒豬頸肉 💲4️⃣6️⃣呢碟豬頸肉真係望落都覺得非常油 係比平時食開既更油😂😂😂😂 但食落真心好食亦非常夠嫩滑👍🏻 價錢亦好正路👏🏻👏🏻-3️⃣)紫菜配日本鹽味薯條 💲2️⃣8️⃣鹽味薯條都唔會太咸 味道岩岩好,亦唔會炸到好油好燶,食入口係清爽既口感😚😚 另外都係嗰句 價錢好公道 唔會好細碟又收您60幾70蚊一個小食👍🏻👍🏻-4️⃣) 香茅咖哩雞飯 💲8️⃣3️⃣如果您當佢係一個普通既咖哩雞飯,的確唔算抵食🧐🧐 但實際上 我好少見到有餐廳既咖哩雞飯 係雞肉多過薯仔😳😳😳😳😳雞肉份量好足亦好嫩 薯仔反而得幾粒😂😂😂😂😂 而且味道適中 唔會過甜亦無過辣🤗🤗 推薦大家要點!-5️⃣)青檸梳打 (跟餐價➕💲2️⃣0️⃣)重口味完就fresh下個口 岩
1️⃣) 至尊越南河 💲9️⃣3️⃣
2️⃣) 冰山燒豬頸肉 💲4️⃣6️⃣
3️⃣)紫菜配日本鹽味薯條 💲2️⃣8️⃣
4️⃣) 香茅咖哩雞飯 💲8️⃣3️⃣
5️⃣)青檸梳打 (跟餐價➕💲2️⃣0️⃣)
重口味完就fresh下個口 岩岩好😂😂😂