2014-08-10 1610 瀏覽
今日同朋友食tea傾計,本來諗住是但搵間cafe坐下旨不在品嚐coffe,但行行下見到呢間caffè HABITŪ餐廳嘅decoration好好特別,內面環境設計簡單得黎有點隨意,所以就入左去試下 而且Menu設計到好似一份報紙咁,我同fd都好鍾意咁特別的設計 我叫左一杯Cappuccino Brulee面頭有脆脆燒過的焦糖,一上枱已經香味濃郁撲鼻,焦糖配埋滑滑的牛奶咖啡,杯邊仲配埋Brownies,味道同咖啡幾match,真係愈飲愈好味 另外我同個fd叫左份薯條share外表金黃脆卜卜,加上少少香草調味和增加美觀呢度既薯條的確真材實料,薯條好粗好大條,薯肉充實但唔會硬,薯味十足而墊底的油紙看到不多油剩下,便知是炸物嘅上品沙律醬溝埋松露醬,酸酸甜甜又有松露的香氣,變成一種好吸引的新醬,為單調薯味提升層次,令到我都食不停口雖然只係試過好少食物,但你我同朋友都好滿意呀!而且約埋下次都再黎試其他野

我叫左一杯Cappuccino Brulee
Cappuccino Brulee

另外我同個fd叫左份薯條share
外表金黃脆卜卜,加上少少香草調味和增加美觀
而墊底的油紙看到不多油剩下,便知是炸物嘅上品

Cappuccino Brulee