2024-08-02
今日約咗幾個閨蜜一齊去Cafe食吓嘢傾吓偈,喺尖沙咀行完街街行到去天文臺道發現有一間Cafe好似唔錯就走咗入去試😌飲品方面有好多選擇睇到我眼花撩亂🤭最後我就揀咗Ice Caramel Macchiato,嘢食就嗌幾款大家一齊share🤗店員就推介Potato Salad, Tiramisu, 咁啱見到有開心果朱古力蛋糕,忍唔住嗌咗件試吓🤤我哋一行四人,所以嗌多一個Roasted Chicken Salad同碎蛋三文治包😋開心果朱古力蛋糕超正!開心果味香濃,蛋糕面仲有開心果碎增加蛋糕口感,配埋濃濃既朱古力味,呢個蛋糕大推🙌🏻兩個Salad有啲唔同,Potato Salad係用青醬拌薯仔同南瓜仲有啲豆,因為有青醬所以食落味道都幾豐富,唔會淡而無味😋而Roasted Chicken Salad會比另一個味道清淡啲,但亦會清新啲,主要係沙律菜同南瓜,配埋微微烤過嘅雞肉,夏天食都好適合👍🏻碎蛋三文治外皮再焗一焗,咬落微脆但仍可保持麵包煙靭軟熟😋沙律醬碎蛋味道好好,令到成個包食落唔乾👍🏻🤑 人均消費:~$100🤩 推薦指數:8 / 10📍 餐廳資料:Marouf Coffee (尖沙咀)尖沙咀天文
🤑 人均消費:~$100
🤩 推薦指數:8 / 10
📍 餐廳資料:Marouf Coffee (尖沙咀)
尖沙咀天文臺道8號地下3號舖
喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie
#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #尖沙咀美食 #cafe #MaroufCoffee