2022-04-29 618 瀏覽
正係開星期一至六,下午四點半就關門,要食就早啲去。大家可以打定電話叫定,咁就唔洗齋等,因為有時都幾多人排隊。俾大家作參考,星期六下午4點打電話叫已經正返紅米腸粉。🔹紅米石磨雞蛋豬肉腸 $24★★★☆☆呢個係其中一個招牌之一,可叫套餐或散叫。腸粉全部都係即叫即整,望落份量都唔少,但如果當午餐就一定唔夠食架啦,做下午茶就啱哂。雖然係紅米腸粉,但食落食唔出有咩分別,腸粉都滑身,但略微有D太厚唔夠薄。醬汁方面係麻辣醬,上面仲會有芫茜、蒜粒、蔥,食落係幾惹味,有啲似食緊口水雞川菜FEEL。餡料方面都可以食到有雞蛋,豬肉粒有但偏細粒,個麻辣醬都蓋哂個味道。呢個腸粉啱D重口味人士,因為每啖都要加埋D醬汁食先好味,所以食完幾口渴,同埋食到一半已經有少少厭左嘅感覺,兩個人SHARE當下午小食OK。🌟總括:未試過可以一食,但食落未去到好驚喜,都滑嘅,但冇想像中咁滑。麻辣醬汁幾重口味,似食緊川菜涼拌青瓜咁,食到尾腸粉吸哂D汁會有啲太咸。
🔹紅米石磨雞蛋豬肉腸 $24
★★★☆☆