(非會員)
2008-09-23 175 瀏覽
因為pizza hut做大個巿先,香港人食慣左佢地d 港式pizza(厚底+味濃),所以會難接受pizza box. pizza box既傳統或超薄批底,比較似正宗pizza既咬口韌度,同埋味精少d,淡d,令人可以更食得出各種材料既原味,例如:洋蔥既甜味,青椒既香同甜,肉既醎香,磨菇既juicy(當然條件係要慢慢趙,不過,香港人食野太快,趙唔夠三野,條脷都未點嚐到味,就吞左落肚).我去意大利旅行時食既pizza(當然好味好多,因為d材料更新鮮),就似pizza box既多d.不過,始終唔同地區既分店,用唔同既師父,手勢係會有唔同.kt 呢間,兩年前曾經有一段時間變得好難食,似柴皮,近呢一年,d火候又控制得好返好多.所以今年我都食左好多次(佢地d"香辣"野,真係好辣--對我黎講,隻mexican青辣椒好厲害 ).同埋,外賣呢樣野,冬天唔係咁合適,始終送到黎,都凍左一大折,&硬曬啦.味道失真好多.上面只係評論pizza而已,其他類食品不詳.大概就是這樣了.ps. 接線生同送貨員都好有禮貌丫. so far 未試過打唔通.