2023-10-03 463 瀏覽
荃灣近鱟地坊一帶成條都係食街,講到熱鬧一定唔少得✨燒皇燒烤專門店! 之前工作經過呢頭、見呢間舖頭坐滿晒人、一浸串燒同麻辣嘅香味湧晒出嚟! 所以今次我約咗荃灣友聚會,指定要嚟幫襯吓、試吓佢啲串燒係咪真係咁正!一入去靚姐招呼唔錯,仲俾張大枱我哋😁張點心紙都真係好多嘢揀,樣樣都想試吓呢😜 最後嗌咗啲串燒同埋雞煲~▪️泰式生蝦刺身▪️燒法式鵝肝多士▪️燒紐西蘭上級羊架▪️燒M7安格斯牛肉串▪️川燒蒙古羊肉▪️燒鵪鶉蛋▪️燒蟶子皇▪️蒜茸牛油燒生蠔▪️燒蜜糖芝心丸▪️燒娃娃菜▪️燒金菠蘿食個生蝦刺身打頭陣先😜 鵝肝燒得香脆、外脆內滑~ 上枱要即刻食! 羊架好味😋 牛肉羊肉有點過火。 蟶子同生蠔都新鮮好好味😚 芝心丸俾錯左做雞軟骨~ 不過都好惹味~ 娃娃菜夠入味juicy~ 菠蘿🍍夠甜好味道!椰子雞煲 (半隻雞)一上枱勁香呀!好多材料係個煲度!好似紅棗、杞子等~ 湯底雖然雞油較多,但真係非常清甜好味!🤤我哋起碼每人飲咗3碗呀!雞肉都頗嫩~ 食埋呢煲雞真係好飽飽呢~另外order咗凍鹹檸七同啤酒送串燒真係一流呀! 晚飯時間呢度真係爆晒場呀! 記得要book枱呢!

一入去靚姐招呼唔錯,仲俾張大枱我哋😁

▪️泰式生蝦刺身

▪️燒蜜糖芝心丸
▪️燒娃娃菜
▪️燒金菠蘿
燒金菠蘿

椰子雞煲 (半隻雞)

椰子雞煲

另外order咗凍鹹檸七同啤酒送串燒真係一流呀!
凍鹹檸七、青島

晚飯時間呢度真係爆晒場呀!
記得要book枱呢!
2023-08-17
泰式生蝦刺身