2023-03-04
今日嚟葵芳行街,响地鐵站附近商場搵食,點知周圍都超多人😳結果我哋決定行多幾步,嚟到KC100嘅辦館,享受星期六慢活人生,寧靜嘅片刻👩🏻🤝👨🏼辦館有四間分店,無論餐牌同裝修都有所不同。呢間分店樓底高,環境清靜,座位頗舒適😌簡約得嚟,隱藏住充滿舊香港影子嘅特色裝修,忍唔住要按吓快門。玫瑰🌹鮮奶咖啡 (熱) 店員好用心沖咖啡同拉花,咖啡味道香醇,加咗玫瑰花瓣,飲落有浪漫嘅感覺💕榛子🌰鮮奶咖啡(熱) 加咗榛子嘅咖啡更易入口,適合初飲咖啡嘅人士,無咁濃烈嘅咖啡味,同時又可以提神。鹹牛肉炒蛋多士 佢哋選用烘底厚麵包,比平時茶餐廳食到嘅好食,鹹牛肉拼炒蛋餡料都係絕配。日式叉燒豬骨湯烏冬 除咗兩片日式叉燒外,仲有粟米粒同蟹柳,有住家嘅感覺,唔會太heavy。是日精選蛋糕🍰朱古力蛋糕+棉花糖甜品有驚喜,食落似brownie,好厚實但又無食開果d咁甜。棉花糖做裝飾都幾精美👍🏻🐷🛎️必試指數:9/10🔆
玫瑰🌹鮮奶咖啡 (熱)
榛子🌰鮮奶咖啡(熱)
鹹牛肉炒蛋多士
日式叉燒豬骨湯烏冬