2021-11-05
是日在坪石附近做完野,林伯話就近搵間茶餐廳食飯,於是見到呢間就入去。中午飯是但就見到餐廳有南瓜蒸排骨,於是乎就叫咗呢個餐。見係特餐就隨便叫咗。出單時見到60蚊個餐,加杯凍飲成63,大佬啊,開係屋邨都收呢個價錢。送到來一睇就知道奶野了,排骨不是排骨,只是凍肉鋪頭那種喃骨,得幾舊,連d汁送飯都冇。食咗兩舊,冇味道,衰過屋企師奶出品。檸茶正常。餐廳環境還好,不過12點鐘見人流不是太多就知道係咩回事,我相信住係附近的居民肯定知道。於是乎埋單時特別同阿姐反映話個出品超級難食,阿姐都算笑口話佢不是事頭婆,於是乎都係有道氣,來咗個自稱經理的男人,態度超級唔好,問咩事,我直白說個餐好難食,純粹溫馨提示反映下,誰不知個臭串經理找收台不理會,問唔會啊,我今朝先食過,擺到明唔認。我也不再講,我使60幾蚊中個伏都幾有意思,起碼卑我知道。再特登來openrice睇其他人評論,就覺得原來都有其他朋友中伏,而且好雷同。只是寫咗出來,希望其他朋友唔好入去中伏。如果唔去改進和檢討,這種餐廳這樣的出品就知道肯定生存唔係好長,睇住來啦。