2021-11-20
聽聞夢之丼花錦魚生丼 好出色最近仲半價,加上好想試蟹膏豆腐,就訂左位周末同朋友食返餐好勁期待甘點餐 點不知蟹膏豆腐無貨失晒預算 諗住簡返個小食再配,突然見到有個288二人前既套餐 主食仲可以簡花錦魚生丼 真係錯有錯著就點左啦前菜 蟹籽沙律 魚生拼盤 因無貨其中一樣以黃金魷魚代替,整體新鮮鮮甜美味配菜 吉列豬扒 不過不失 唔硬口 但亦唔算鬆軟,選用既部位似係里肌肉,唔會肥咬口多。花錦魚生丼呢個本來係我地既main😶佢一黎 就深諳套餐價。 份量 一個手掌心大既碗,同花錦魚生丼 一眼會見到無招牌生雞蛋囉,魚生量 精緻,同普通角切差唔多(本來係衝住花錦魚生飯,見到呢碗唔係本意,係有少少失望,但凡套餐上有寫花錦魚生丼(小)我地都唔會簡呢個餐)但有一說一 佢地既醋飯相當特別 同平日既白醋飯色就唔一樣,味道更甘醇。期待有機會試到招牌甜品 先係今日既MVP 左邊既黑糖蕨餅已經好好食,右邊既黑糖太妃糖菓子簡直不得了 ,有單買想買返一盒軟糯外皮&流心糖芯 超正
前菜 蟹籽沙律
魚生拼盤 因無貨其中一樣以黃金魷魚代替,整體新鮮鮮甜美味
花錦魚生丼