2022-11-05
過癮香辣 一口一粒重慶鮮肉雲吞~~~返工搞唔掂,收工就黎食餃掂。打工仔就係咁容易滿足。~~~睇完餐牌之後叫咗一大堆食物作為星期五嘅晚餐,滿足一下心靈,粟米豬肉餃、四川涼麵、松茸豬肉餃、重慶鮮肉雲吞、蜜餞雞翼同凍豆漿等等,驚太飽但都忍唔住叫,食唔曬最多打包返屋企比家人食。~~~松茸豬肉餃,濕潤多汁,松茸份量多,加埋冇味精狀元九鼎湯,係呢度先有嘅獨特味道。~~~香甜香脆🌽粟米豬肉餃亦非常不錯,同平時自己係屋企煮個d灣仔碼頭完全係兩個世界,肉餡味道好新鮮,加少少佢哋自己仔嘅菜脯,味道又完全唔同晒,味蕾感覺滿足。~~~雖然最近天氣凍咗唔少,但係依然阻止唔到我叫四川涼麵,麻醬加辣油,表面再灑上少少蔥花,加埋彈牙嘅麵條,令人欲罷不能,覺得得麵無餸嘅話,就可以叫返個香甜蜜餞雞翼配搭一下。~~~如果覺得齋食餃子太悶棍,重慶鮮肉雲吞都未嘗唔係一個好選擇,雖然都係肉餡,但係佢哋嘅鮮肉雲吞,肉味會更加重,加埋辣而不嗆嘅重慶湯汁,一啖一粒,非常過癮。~~~餃掂手工餃子雲吞專門店 灣仔莊士敦道44號地下
~~~
返工搞唔掂,收工就黎食餃掂。打工仔就係咁容易滿足。
餃掂手工餃子雲吞專門店
灣仔莊士敦道44號地下