2023-01-22 407 瀏覽
兔年快樂🐰祝大家身體健康🧧萬事如意🥰新一年介紹一下近期食過唔錯嘅下午茶☕️ 第一次去Kerry Hotel,位置唔算超級方便,但係酒店裝修簡約舒服,大堂有自然光照入,仲望到少少海景😍/迎新賀春下午茶 $668 set for two/黎個下午茶無論賣相、食材定係味道都唔錯👍🏻鹹點同埋甜點比例相當好!鹹點方面非常特別,係點心系列🤣 撈起米紙春卷有三文魚同埋魚子醬😋 一打開下面個玻璃樽有少少煙冒出,入面就係脆皮百花雞,個皮真係好脆,有好濃嘅煙燻味,中間仲夾左蝦膠有d 彈牙嘅口感👌🏻酥炸田雞燈籠入面係香草松露忌廉汁,其實唔係好食到田雞肉haha 佢已經變左肉碎所以唔食田雞嘅人其實都好易入口🏮黑松露糯米燒賣放係迷你蒸籠好有趣,面頭有羊肚菌好香👍🏻魚子醬鮑魚撻加左菠菜忌廉汁,有d fusion 嘅感覺但係又幾好食😳甜點方面就中規中矩,個人覺得全部嘢都比較甜🫣但係賣相就幾靚嘅,分別有雲呢拿爆竹蛋糕、烏龍茶紅桑子馬卡龍、柚子黑朱古力brownie、荔枝士多啤梨蛋糕🍰Scone 方面就有原味同埋普洱茶味,不過口感比較乾身🤔冇咩特別👌🏻整體黎講,食物質素都幾滿意,同埋特別欣賞員工嘅服務👍🏻

/迎新賀春下午茶 $668 set for two/

黑松露糯米燒賣放係迷你蒸籠好有趣,面頭有羊肚菌好香👍🏻

整體黎講,食物質素都幾滿意,同埋特別欣賞員工嘅服務👍🏻