這間拉麵店已經食了有五次以上,其實呢未睇open rice前已經有食,當我睇嘅時候我發現食評一般,第一次試的時候應該是約兩年前,其實本人覺得同日本拉麵店的味道接近,而且當其時我都見到有日本人食,當我去五次都有兩次有日本人, 如果日本人都去嘅話應該唔會太差,但還有一間在下面少少斜路,港式大排檔隔離有一間肥仔拉麵都超多日本人!好,咁講返呢間拉麵店先,我今次選了套餐B $100,有招牌黑琥拉麵 + 燒雞肉丼⬅️--迷你的。反而我覺得個set幾抵食,因為碗麵份量冇少到,即係個飯其實加$10就有啦!個飯加左マヨネーズ蛋黃醬,我超鍾意😁當然每個人口味都唔同啦!再叫了一個炸雞塊和溏心蛋!價錢已忘記了!😂當然唔係一個人食晒啦,對面嗰位拉麵我無影到😂但近一兩次食碗麵個湯底冇咁熱,好似失色咗少少,但黑蒜味夠濃。至於叉燒比較硬但又唔係好難咬個隻,拉麵有嚼勁。其實呢碗拉麵好食過日本嘅四大天王嗰間,佢嗰度真係好難食個湯底超鹹,以前成日以為日本到到都好食,但其實我都試過一啲唔好食嘅店!其實呢啲拉麵店我覺得都唔錯吖,未到一蘭嗰啲咁商業化吖嘛。

其實呢啲拉麵店我覺得都唔錯吖,未到一蘭嗰啲咁商業化吖嘛。
2016-11-04
$100 (宵夜)