2021-04-26
呢間泰國人海南雞印象中分店都算多,見過係唔同地區都有,今次經過位於福榮街既呢間,咁就入去試一試啦~佢既然用得海南雞做佢既招牌,咁就梗係要試試佢既海南雞飯啦,午餐包左野飲,比較好既係佢冷熱飲都同價,同埋奶茶真係泰式果種,感覺上好似唔錯~泰式海南雞飯($57)首先賣相就咁睇雞既份量都算多,接近有四份之一隻雞食下,而雞肉佢亦都全部起哂骨,而食落又唔覺有碎骨,呢樣啖啖肉係幾好既,而雞肉食落的確幾滑,唯一雞肉有小小生,感覺上可以浸熟多小小啦~至於泰式海南雞飯個汁都好重要,而佢個汁都夠味,唯一略嫌辣度差小小。至於雞飯同個湯就正常野,不過不失總結以$57呢個唔算太平既價錢黎講,質素只屬正常水平,相信如果以呢個價錢既話可以搵到更多既選擇,不過整體黎講亦唔算太差👍🏻