2006-10-23
又有老友生日,俾佢五揀一,最後決定呢間。記得舊年食過一次,服務同食物各方面都唔錯,所以沒有異議。芒果彩虹卷-因為芒果太搶,只食到芒果香味。牛油果軟殼蟹卷-軟殼蟹真的太少,一口咬下去,唔覺有軟殼蟹存在。燒汁鵝肝法包-今次比上次好,唔會過熟,而且又冇根。油甘魚、甜蝦及赤貝刺身-油甘魚是勁厚切,但係一d都唔覺得好肥美、甜蝦亦不覺好新甜、赤貝是原隻上,算不錯。芝士蟹肉波菜王子-份量好細好細,所謂的蟹肉鮮味欠奉,我覺得似日式蟹柳。豬頸肉沙律-唔錯唔錯,豬頸肉又嫩又爽;雜菜沙律酸酸地幾醒胃。鐵板牛舌-雖然切得好薄,但勁韌。米紙三文魚卷-這個是後加的,上次食覺得幾好食,今次食覺得完全冇味,可能食了以上濃味食物關係。天婦羅烏冬-烏冬好彈牙煙韌,湯亦唔錯。雜菌蠔仔釜飯-這個我幾欣賞,雖然蠔仔唔多,但飯是珍珠米,粒粒通透煙韌,仲有少少飯蕉、幾香口。最後當然唔少得就係紅豆雪榚啦,一樣咁好食。
記得舊年食過一次,服務同食物各方面都唔錯,所以沒有異議。
芒果彩虹卷-因為芒果太搶,只食到芒果香味。
燒汁鵝肝法包-今次比上次好,唔會過熟,而且又冇根。
鐵板牛舌-雖然切得好薄,但勁韌。
天婦羅烏冬-烏冬好彈牙煙韌,湯亦唔錯。
最後當然唔少得就係紅豆雪榚啦,一樣咁好食。