2020-06-29
唔知大家對茶餐廳既印象係點既呢?係咪不外乎平靚正? 宜家估唔到茶餐廳都有進化版 唔止平靚正咁簡單 仲坐得好舒服 仲有甜品食😍今次我地就去左黃大仙分店 餐廳外表睇落同平時既西餐廳無乜分別 但係價錢就貼地d 仲有好多選擇🤩 由西餐 鐵板 到中菜 小炒 海鮮樣樣齊全😌 我地就試左鮮鮑魚石窩雞煲同香煎特級T骨排🤤 價錢唔貴但係一d都唔失禮 鮮鮑魚石窩雞煲有成3隻鮑魚 仲有唔少雞件 醬汁鹹香入味 好好送飯👍🏻 香煎特級T骨排由於係是日晚餐 所以就唔係鐵板上 不過就包左餐湯同餐飲 T骨排非常大塊 用黑椒調過味 食落好惹味 揀左薯菜既薯角仲好香脆😋餐飲方面我地就揀左新推出桃膠系列既百香果四季春桃膠 由於跟餐 特飲會-$10添😉 都幾有驚喜 有茶味又唔會好甜👅重頭戲當然係個甜品啦 我地就揀左雪糕鮮果雞蛋仔 即叫即整所以大概要等10分鐘左右😊 雞蛋仔比外面既細粒d 所以每啖加埋雪糕同生果食就岩岩好👍🏻 生果係火龍果 士多啤梨同藍莓 唧埋士多啤梨醬 酸酸甜甜唔會食到好膩🤩 下次要日頭再泥食 順便睇埋個獅子山先🌟
今次我地就去左黃大仙分店 餐廳外表睇落同平時既西餐廳無乜分別 但係價錢就貼地d 仲有好多選擇🤩 由西餐 鐵板 到中菜 小炒 海鮮樣樣齊全😌 我地就試左鮮鮑魚石窩 雞煲同香煎特級T骨排🤤 價錢唔貴但係一d都唔失禮 鮮鮑魚石窩雞煲有成3隻鮑魚 仲有唔少雞件 醬汁鹹香入味 好好送飯👍🏻