2007-07-29 9 瀏覽
一直以來都好想黎呢度食野, 可惜遲遲都未有機會, 其實都幾期待下架, 昨日終於一試, 結果都幾.....入到去環境唔算好大, 被安排到二樓坐, 睇左個餐牌決定叫一碗雲吞麵同一碗牛腩麵, 不過就等左都幾耐下先有得食, 冇所謂慢工出細貨, 等下啦!熱辣辣牛腩麵首先送上, 牛腩賣相好靚, 睇到已經想即刻食, 先飲啖湯, 湯底幾好味, 不過師傅覺得有d味精, 因為飲左少少已經覺得有d口渴; 牛腩真係好靚, 好鬆好腍好入味, 帶少少牛肋, 正呀; 個麵就直頭係好, 麵身爽口彈牙, 一d鹼水都冇, 好正呀; 雲吞麵有五粒雲吞, 雲吞好細粒, 個餡都好一般, 賣相唔算非常吸引, 反而個湯底有d蝦子, 都幾好啦!總括黎講都唔算差, 不過又未必可以吸引到我再黎, 因為價錢一d都唔算平, $25碗麵又唔算抵食, 份量又唔算多, 而且同澳門間比始終都差少少, 澳門間真係做到平靚正架, 師傅我次次去澳門都一定會幫襯架! 如果呢度係出自同一個師傅話, 咁佢地仲有好多空間可以進步!