2021-03-19
今日lunch食得比較少,過左四個鐘已經好肚餓,於是同朋友過黎呢間辦館食下午茶。呢到坐得都幾舒服,感覺好chill。每人叫一個set食,又包埋飲品,一路食野一路傾計都幾好。西班牙黑毛豬火腿芝士三文治$148新鮮熱辣辣整起嘅三文治賣相好靚,芝士相當拉絲,咬落三文治嘅包少少甜甜地,入面嘅芝士好厚,芝士味濃郁,好香。黑毛豬火腿嘅味道略為有少少被香濃嘅芝士味掩蓋,但仔細品嚐都會食到火腿嘅鹹香,好食。隔離仲有啲沙律菜,幾健康。香脆芝士白汁雞肉焗長通粉$128因為即叫即製,所以店員都有貼心地提醒我地呢個要等25分鐘左右。但食物一上檯之後,我地就覺得等待都係值得嘅。金黃嘅表面好吸引,焗長通粉有好多芝士喺上面,表面再有啲麵包糠,增添口感。白汁味道香濃,仲有啲蔬菜粒同薯仔粒喺焗長通粉入面,又飽肚又好食。玫瑰鮮奶咖啡上面一片片嘅玫瑰花瓣好靚,咖啡上仲印住辦館兩個字,打卡一流。咖啡味比較出。鮮奶伯爵茶伯爵茶味比較出,會飲到淡淡嘅奶香。坐喺到有種遠離繁囂嘅感覺,不知不覺就坐左好耐。
西班牙黑毛豬火腿芝士三文治$148
香脆芝士白汁雞肉焗長通粉$128
玫瑰鮮奶咖啡
鮮奶伯爵茶
伯爵茶味比較出,會飲到淡淡嘅奶香。
坐喺到有種遠離繁囂嘅感覺,不知不覺就坐左好耐。