2021-12-03 461 瀏覽
本身今日有啲時間專程約埋朋友一齊試呢個我本身日讚夜讚嘅芝士撻 出面有好多選擇 但係大多水準參差 好難滿足到真正嘅芝士控以前一去得咁遠買 實買一打半打比屋企人試 今日都滿心歡喜去嘅 因為上次搵完成個Sogo底層先發現佢執咗 前排朋友同我講佢開番 我即刻仆倒去店舖位置唔難搵 喺我之前已經有幾個人排緊隊 見到滿滿嘅芝士撻 又香同芝士焗得金黃色咁 仲好高身好吸引!影完相打完卡就到我 點知店員話 無喇賣晒 我當刻呆咗 我指住我眼前嘅撻問佢 咁呢啲係咩嚟?佢又話係 係芝士撻 但宜家只賣蘋果批 原因係無晒盒 嘩 咁大間舖經歷咗咁多 又唔係第一日開 又唔係唔知受歡迎 仲suppose係happy Friday 都唔準備多啲?而且明明仲有盒 只係唔係本來芝士撻用嗰款 所以後尾個男人都問咁唔可以用另一款(紅色嗰個)?佢又話得 咁我諗住再排喇 佢又話唔賣得 因為個盒唔啱standard 真心想問一句 唔啱標準 最多咪tart size 唔fit? 可以有咩問題?會變形?保護性無咁好?Ok 你可以講定有咁嘅潛在問題 最重要係客人得悉嘅情況下 同意你嘅建議 但你唔係咁嘅態度諸多藉口又唔嘗試flexible 啲諗

但你唔係咁嘅態度諸多藉口又唔嘗試flexible 啲諗吓解決方案架吓嘛?最後仲叫另一個同事relay message 叫佢小心啲拎丫 乜乜乜 大佬呀 咁唔願意講 你就唔好懶細聲 又細聲到我到聽到啦?咩心態呀?勁趕客 貼錢買難受

芝士撻係無令我失望嘅 芝士好軟熟 暖笠笠又流心
二次烘烤嘅撻皮好香好脆 但唔會食完好膩 仲可以食多幾個添 佢採用嘅無北海道新鮮芝士同牛奶 所以半熟效果特別出眾 好滑溜又一啲都唔乾身

真心希望咁好嘅食物質素同信譽唔好比啲固執奇怪嘅營運手法搞到衰晒