2016-11-20
星期日,一早打完golf,趕返屋企同女朋友食飯,原來女朋友約左表嫂,同佢啲表姪女,表外甥仔女,一行六人食完去玩,咁緊係我去攞位先,等張六人枱,十分鐘左右有枱,但佢地未到,因為小朋友動作慢,出門口要啲時間,服務員話唔緊要,俾我入去先好有禮貌一個人坐低,叫左少少野食頂下肚先,因為仲要二十分鐘先到,叫左個油甘魚腩壽司,珍保帶子壽司(呢件帶子,質素高,無腥味,代表新鮮),蒸蛋(有少少蒸過火),當佢地差唔多到既時候,叫定啲熟食俾小朋友,同啲魚生壽司俾女朋友同佢表嫂三文魚西京燒,西京汁太濃味,無三文魚味,但小朋友鐘意食只可以話口味各人不同鰻魚壽司,我無食,但我見小朋友食完,成個嘴都係汁,用舌頭舔舔脷,整埋嘴邊啲汁叫左呑拿魚沙律軍艦,小朋友無興趣,大人搞掂佢,味道可以,但我始終覺得軍艦呢家野,紫菜要脆先好食,但連鎖日本餐,都係做唔到仲有大拖羅刺身,同平目魚刺生,两種魚生新鮮,拖羅夠肥,但無魚味,平目魚可以仲有梅真鯛壽司,伊左目壽司,中規中矩小朋友鐘意食粟米,叫左炸粟米球(炸粉適中,無乜油,可以接受),粟子軍艦(紫菜都包唔好)芝士芒果蟹卷,芒果唔酸,炸蟹可以燒玉子,蛋香但太凍,建議可以整熱既燒玉子小朋
仲有梅真鯛壽司,伊左目壽司,中規中矩
芝士芒果蟹卷,芒果唔酸,炸蟹可以
燒玉子,蛋香但太凍,建議可以整熱既燒玉子
小朋友倒寫汽水同茶,服務員耐心幫忙,態度非常好