2017-11-05 776 瀏覽
這天和朋友去筲箕灣逛下,  途經東大街, 因為行到又攰又肚餓,所以便進入了呢間“ 孖寶小廚“吃下午茶抖下!  看到餐牌, 下午茶供應時間係1:30pm to 6pm. 1:30pm 就有下午茶食,又幾不錯,因為好少咁早就有下午茶供應!                                          下午茶時間都幾多人, 好彩剛剛有人離座,有一張卡位, 我地可以坐得舒服啲!  下午茶有14款選擇, 奉送咖啡或茶 。我同朋友揀咗乾炒牛河同埋炒貴刁, 一杯凍檸茶和一杯凍奶茶! 等咗五至十分鐘, 我哋就有得食啦! 兩碟嘢都炒得幾有鑊氣 , 不過就比較上幾細碟, 可能係因為下午茶緣故掛! 乾炒牛河都幾多牛肉, 牛肉幾大塊同都淋, 加埋牙菜和洋蔥,味道ok! 另一個炒貴刁 , 有牙菜、豬肉絲同蝦仁! 雖然外表辣,但一點也不辣,味道不過不失,ok的!    至於兩杯野飲,也是ok的,而且都幾大杯!                                                               我哋五點入去食,坐到六點鐘左右,便紛紛有人進來吃晚飯,餐廳都陸
    至於兩杯野飲,也是ok的,而且都幾大杯!                                                               我哋五點入去食,坐到六點鐘左右,便紛紛有人進來吃晚飯,餐廳都陸續坐滿了人,我在門外看到二人晚餐,都只係百幾蚊,相信平時應該都有好多街坊來幫襯呢!
2017-11-04