2018-04-15
今日同朋友嚟咗駱駝漆大廈尋寶,真係好似大鄉里出城咁,成個大廈都係勁多嘢行。衫褲鞋襪乜都有,仲有勁多間餐廳任君選擇。同朋友行到都唔知幾多點,淨係覺得好肚餓囉,咁啱行到3樓見到呢間韓國餐廳,入面人頭湧湧,企喺門口就聞到好香嘅韓燒味道啦😋😋😋於是我哋等左一陣就有位喇。。。見到幾乎全間餐廳嘅人都係燒緊韓燒,但係得我同朋友兩個人,所以就嗌左啲韓式便當食勒,由於見到其他人嗌啲嘢食好都好大份量,所以我地都唔敢嗌得多,淨係嗌左泡菜牛肉拌麵同埋豆腐海鮮湯飯,嗌完無耐侍應就拎咗好多碟前菜俾我哋食,淨係食啲前菜就知呢間韓國餐廳好正宗,因為我覺得有黑豆做前菜嘅韓國餐廳就係正宗🧐🧐🧐每樣前菜都好好食勁想refill😛😛😛不過都係留返肚食正餐,豆腐海鮮湯黎先,一黎到食辣辣,即刻飲番啖,好有海鮮味道,清甜,有少少辣,更加帶到海鮮嘅鮮味,哩鍋豆腐海鮮湯都好足料,好多豆腐,蜆肉同菜,我同朋友係咁食,都仲有好多餸😋😋差唔多食完,嗰泡菜牛肉拌麵就來到啦,鮮紅色嘅韓式辣醬加埋泡菜配上牛肉,青瓜,生菜嘅拌麵好惹味,口感好豐富好多層次,每次食韓國嘢都必嗌嘅拌麵冇令我失望😘😘😘