2007-12-29 49 瀏覽
"要我去大家食?我寧願去老麥好過!""大家食幾好丫,又平又抵食.雖然而家加到$14一碗茄蛋麵,我都成日去."身邊朋友對大家食,意見兩極化,的確陸軍裝老細Hardsell嘜頭,鄉音不改店員身穿迷彩服,又真係好難頂.但又想到比少少就吃到大大碗的手搞麵,削搖麵.眾多人也話之你著住套爛鬼迷彩.成年無去,今次去就為個油渣麵.大家食的油渣麵,比大角咀英記貴$1,份量就多一半.不過已違反油渣麵一向的的式式的定律.看見油渣不是炸到香脆,吃落只有爽口,沒有脆口感.其上海粗麵比較硬身,又是同其他油渣麵店,浸到淋一淋口感不同.畢竟大家食主打是自家的手搞麵,並不是上海粗麵,這樣可以理解.附圖是攝自門外,陸軍頭老細同眾"星"合照,大家認得出幾多個?
"要我去大家食?我寧願去老麥好過!"