2010-10-05
第一次試 炸醬::點知見到好多油浸住碎肉.....食落去憂味多過甜味,其實唔係咁特別,可能呢間米線店唔係主力sale 辣!所以炸醬自然平平無奇,無乜咁特別!令到我有點後悔無叫佢分開上..炸醬搞到成碗米線的湯底完全失去左豬骨味的味道..... 牛腩幾好味,不過唔係好大件,質素6.5分!如果你只係想食下牛腩,都不妨可以試下,但要求不可以太高呢! 生根共有4件,幾好味~咬落去有生根的汁湧出來~味道良好 整體來說,米線並非 非常爽滑,如果你希望係25元可以食到3款配料,要求不太高,又想醫下肚~咁就不妨可以入黎試下! 如果對食物很有要求,咁就建議可以試下其他米線店好了!以免令自己失望吧~ 任何1款米線 +$7 芥蘭 及 豆漿不過豆漿真係過甜.... 呢次點的芥蘭 比較多油,但勝在味道不錯的~新鮮,份量又夠多,而且美觀!!!新的女waiter,約40多歲,佢落單果陣很有禮,態度good! 加上上菜又夠快,仲記得上埋豆漿~雖然今次係搭枱坐,不過又唔會好迫~ 1pm多,都唔會好多人排隊等位~經過呢次0係道享用米線時,同時發現呢間餐廳的人氣並不太高!
牛腩
生根