原來黃埔開咗間西餐廳,於是約埋友人襯長假期一齊去食lunch,不過因為仲限聚緊,今次只能四人同行🙈去到餐廳,第一下已經俾個環境吸引,好寬敞的地方啊!區內附近想搵間坐到咁舒服的餐廳真係少(可能得酒店先有🤔🤔🤔)呢日仲好好天氣,坐在餐廳裡面日光好充足,打卡一流店員同我哋講因爲剛剛開始試業,所以暫時只係做緊set lunch 同埋set dinner, 於是我哋一伴揀一個set 試我食嘅係羊架,好食羊架外有微微炭烤香味,裡面十分juicy,感受到廚師好用心處理件羊,配菜都好好味,尤其是紅菜頭同埋我偏愛的法邊豆~打卡都arm 友人食既,一路食一路讚,攪到我都想食多個餐😂 其實我平時都有煎下銀鱈魚、鱸魚,但真係掌握唔到點可以外脆內嫩,但呢度個魚就真係咁嘅texture!!黑毛豬鞍都好不錯,烤得剛剛好,唯一要挑剔的是唔夠汁,因為件豬鞍都幾大件,好快就點晒啲汁...最後一個係risotto, 是素食來得。牛肝菌味十分出,非常濃郁!份量剛剛好~跟餐可以加湯、沙律同甜品,我哋有人叫咗湯,同四份甜品(今次剛巧都是甜品控組合)湯是甘荀湯,ok的,不是十分特別,但係滑嘅。甜品就真係有驚喜,係一個非常清新嘅柚

我食嘅係羊架,好食

跟餐可以加湯、沙律同甜品,我哋有人叫咗湯,同四份甜品(今次剛巧都是甜品控組合)湯是甘荀湯,ok的,不是十分特別,但係滑嘅。甜品就真係有驚喜,係一個非常清新嘅柚子蒟蒻,食咗咁多肉同埋相對濃味嘅嘢之後,清新,無咁漏

甜品個份量都好足,完全滿足了我哋第二個胃,但我哋冇人記得影相😅😂😂

想揾間餐廳hea下,吹下水,又幾好食,依間arm哂