最近K11開咗一間來自台灣的茶飲店「大苑子」台灣愛文芒就最出名!所以今次都叫咗兩樣有芒果的款式🥭尤其水果茶超足料!足料且選用優質水果!連我呢個唔鍾意食水果飲完呢度既水果茶都開始愛上食水果😍😍🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍀繽紛水果茶 $38果糖滿滿!菠蘿、蘋果、青檸、百香果、芒果、香橙🍊片,芒果同白香果汁味道最突出,其次是香橙,更帶點青檸酸味,混合蘋果金桔茉莉綠茶底,幾醒神!多種水果比例配搭不錯,難怪店員話呢款飲品幾受歡迎!🍀芋見泥料超多$36入面有好多料:芋頭泥、紅豆、芋圓、仙草,口感豐富!芋頭泥增加飽足感,整體甜度都恰好,主要由芋圓帶出甜味!牛奶好順滑香濃,同芋泥味道都好夾,入口好順好舒服 。至於紅豆、芋圓、仙草凍增加口感,我最鍾意芋圓 ,少甜但係唔大粒,夠多,好岩比岩岩食完正餐,又為食香食甜品的大家,咀嚼起來有口感! 🍀芒果鮮奶酪$28愛文芒果粒粒鋪滿整個表面,每一口都吃到芒果🥭的香甜,至於下層吃上來像是奶酪,口感滑溜!芒果控必食。
最近K11開咗一間來自台灣的茶飲店「大苑子」
台灣愛文芒就最出名!
所以今次都叫咗兩樣有芒果的款式🥭
尤其水果茶超足料!足料且選用優質水果!
連我呢個唔鍾意食水果飲完呢度既水果茶
都開始愛上食水果😍😍

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🍀繽紛水果茶 $38

🍀芋見泥料超多$36
入面有好多料:芋頭泥、紅豆、芋圓、仙草
,口感豐富!

🍀芒果鮮奶酪$28