2023-07-14
這間餐廳是有人招呼的餐廳,需要加一服務費的!但有員工卻當自己係茶餐廳咁做,令我自己都以為自己去咗敏華太興咁🤦🏻♀️我叫一個沒有著圍群,看似最高級,不太高大,沒有戴眼鏡的員工,本想問一下餐牌內容,但我只講了句:唔該!呢位員工就直指住枱面的二維碼牌,叫我自己點餐,轉身就去招呼其他人。後來我隔離枱的情侶都得到我同一遭遇,問一句都唔得,換來嘅係板著臉回答:掃QR Code落單!埋單時問一下有冇優惠,又係呢位類似店長的員工負責收錢,佢覺得我阻住佢工作咁,十分不耐煩黑晒面咁,我只拿錯了住戶證出來,漏了在樓上的家,佢一句:呢張係主戶證,黃埔咭先有折,認咭唔認人!真嚇壞人,這餐廳老板真倒楣,請了位趕客員工!原來這間餐廳不想做黃埔街坊生意,只想做生客生意。試問有幾多個黃埔住客會沒有黃埔咭吖?其求兩張單已可申請黃埔咭啦!這間餐廳完全不懂變通,唔識做生意,呢位員工亦好忠心的,幫老板趕客!黃埔出名多食肆,呢間餐廳地點已好辟,唔係街坊都好難搵,想話多D支持下都難啦!呢度大把選擇,希望這餐廳正視該員工的態度及改善服務質素!上個月來吃時有位四眼經理哥哥十分友善,有問必答,但今次再來吃的經歷係180度改變,很失望!O
黃埔出名多食肆,呢間餐廳地點已好辟,唔係街坊都好難搵,想話多D支持下都難啦!呢度大把選擇,希望這餐廳正視該員工的態度及改善服務質素!上個月來吃時有位四眼經理哥哥十分友善,有問必答,但今次再來吃的經歷係180度改變,很失望!OpenRice 服務分我打1分,係俾遞餐姐姐的,整體服務分應該係0分!