2023-02-11 891 瀏覽
小編們今次想食泰國菜,所以又返黎九龍城呢頭因為超多正宗泰國人開既泰菜餐廳一定有基本保障!😆今次試新野,朋友食開既介紹。店面就唔算係靚裝修,較簡約。【泰式小食拼盒-大 】$120拼盤有四款小食,每款四件。無咩特別驚喜。可能小編不嬲對泰式拼盤有偏見,全部都好睇唔好食同通常唔會平。但一班人都常又都會嗌黎當前菜食😅【 泰式木瓜沙律 】$65沙律唔錯,好爽口好有口感,味道亦合格。【 泰式燒鰂魚 】$188呢道驚艷到小編!竟然可以令唔中意食魚既小編覺得佢好食!因為佢完全無小編最怕既魚腥味同咪佢燒得好香!呢道mm7!😋【 泰式湯河】$53見到其他食家介紹呢度有好好食晚船麵而特登嗌店員加單(menu上唔係叫船麵而係湯河),湯頭係正既,好香幾好飲。不過個河粉煮得過淋完全夾唔起碎濕濕,影響左呢度菜既整體評分。🥲【 碎肉生菜包 】$88呢個賣相一般,睇落去淡Mel Mel,但食落又好夠味都唔差wo😮【 炭燒鮮魷】$128呢個一d都唔香口,勁普通,呢個價錢完全唔抵食。【 芒果沙水】$35又一樣其他食家強烈推介,但⋯其實只係無咩特別普通沙冰一杯。搞到有過多期望無啦啦令小編失望。其實佢唔係差,正常發揮only 啫

今次試新野,朋友食開既介紹。店面就唔算係靚裝修,較簡約。

【泰式小食拼盒-大 】$120

【 泰式木瓜沙律 】$65
沙律唔錯,好爽口好有口感,味道亦合格。

【 泰式燒鰂魚 】$188
呢道驚艷到小編!

【 泰式湯河】$53

【 碎肉生菜包 】$88

【 炭燒鮮魷】$128
呢個一d都唔香口,勁普通,呢個價錢完全唔抵食。

【 芒果沙水】$35
又一樣其他食家強烈推介,但⋯其實只係無咩特別普通沙冰一杯。搞到有過多期望無啦啦令小編失望。其實佢唔係差,正常發揮only 啫。