2016-07-12
職業上識到真心好朋友,難。離職後能夠keep到友誼,仲難。男女之間純友誼,更難。講緊嘅係我一個好兄弟(利申:我係女,佢係男)我嘅好巴打,要離開香港啦~去台灣成家立室做爸爸,今晚就同佢食最後晚餐~我揀左一間人氣韓式食店同佢餞行~希望有個好回憶啦~去到門面好靚,係一個粉紅色貨櫃做門面裝飾~非常eye catching!!我地本身book左9個,有2個臨時黎唔倒,我有禮貌甘同個紅衫帶位講少左2個,好可惜呡一位紅衫帶"黑面"相對,佢甘嘅咀臉令我地都唔多滿意!入去門口,就見到特別嘅裝飾,好似地盤工場甘,我地絕對唔可以因為黑面姐姐影響心情!好~我地去開工(動)喇!Menu都未打開,正當已經開始肚餓之際,竟然有小驚喜!餐前小食~薯片同花生~打開menu,選擇不是很多,很多以雞為主,飲品覺得偏貴喔~第一度~蒜味芝士培根配脆包明明menu上有三片包包,點解黎到得2片嘅?!唔通圖片只供參考~唔好野甘多!拉芝行動action!!!!芝士味道好香,質地好軟滑,煙肉同西椒嘅香味令味道提升不少,芝士下還有少量薯仔,美味指數爆哂標!脆包太少了,最後用叉食埋d芝士~提提大家,食嘅時候要趁熱呀,一凍左就拉唔到芝同變硬芝
離職後能夠keep到友誼,仲難。
男女之間純友誼,更難。
講緊嘅係我一個好兄弟
(利申:我係女,佢係男)
我嘅好巴打,要離開香港啦~
去台灣成家立室做爸爸,
今晚就同佢食最後晚餐~
我揀左一間人氣韓式食店同佢餞行~
希望有個好回憶啦~
去到門面好靚,
係一個粉紅色貨櫃做門面裝飾~
非常eye catching!!
有2個臨時黎唔倒,
我有禮貌甘同個紅衫帶位講少左2個,
好可惜呡一位紅衫帶"黑面"相對,
佢甘嘅咀臉令我地都唔多滿意!
入去門口,就見到特別嘅裝飾,
好似地盤工場甘,
我地絕對唔可以因為黑面姐姐影響心情!
好~我地去開工(動)喇!
正當已經開始肚餓之際,
竟然有小驚喜!
餐前小食~薯片同花生~
選擇不是很多,
很多以雞為主,
飲品覺得偏貴喔~
蒜味芝士培根配脆包
明明menu上有三片包包,
點解黎到得2片嘅?!
唔通圖片只供參考~
拉芝行動action!!!!
芝士味道好香,質地好軟滑,
煙肉同西椒嘅香味令味道提升不少,
芝士下還有少量薯仔,
美味指數爆哂標!
脆包太少了,最後用叉食埋d芝士~
提提大家,食嘅時候要趁熱呀,
一凍左就拉唔到芝同變硬芝啦~
泡菜湯底微辣,好惹味!
入面有野菜,泡菜,豆花,香菇,年糕,香腸,芝士腸,芝士,午餐肉,辛辣麪~
應該最有味道嘅腸仔同午餐肉竟然是淡接近沒味道,幸好湯底撘求,野菜及其他配料都非常入未,如果芝士多d更佳~
最後,我地加左$10加專個麪放入去~
(包包未剪開時嘅模樣)
食落去配角嘅奶油包嘅味道比主角雞雞更香更好吃,包包完全吸收奶嘅味道,雞肉比較林,而且雞上的醬汁味道不夠鮮明~
包包味道完全搶曬風頭!
形容是百感交集的味道
有點花生味,有點奶油味,有點燒汁味道~
肉質比較肥美~